söndag 6 februari 2011

Söndag

Jag har jobbat hela helgen och nu närmar sig söndagen sitt slut, guu vad fort tiden går.
De senaste dagarna har jag känt mig lite hängig, tyckte det var lite konstig eftersom jag för någon vecka sedan var dålig .. men i morse vaknade jag upp med ont i halsen och när jag kom till jobbet tappade jag rösten, sen har det gått upp och ner hela dagen, en sekunden har jag röst andra inte. Skumt! Men men, i morgon är det måndag och ny vecka. Jag hoppas på lite ny energi :) Jag börjar inte förens kl 15 och Emil är ledig! Perfekt, det innebär lite tid för varandra samt bilbarnstols shopping! Tänkte även gå förbi apoteket och köpa mig ett par stödstrumpor, någon som har erfarenhet ?

Under graviditet påverkar hormoner bl a ledband, hud och blodkärl så att de blir mer eftergivliga och töjbara än normalt. Detta kan leda till svullna fötter och ben och i värsta fall till åderbråck. Den allt större livmodern trycker också på venerna så att trycket i benen blir högre. Dessutom ökar i din kropp den mängd blod som skall pumpas runt under graviditeten.

Stödstrumpor förhindrar och förebygger de svullna och trötta benen så att den normala blodcirkulationen bibehålls. Strumporna påskyndar blodflödet i venerna mot hjärtat och förebygger därmed uppkomsten av bl a svullnader.


Ska se om jag hinner lägga in någon bild på magen i morgon för er som inte följt min tidigare blogg ;)

2 kommentarer:

Gerda sa...

Jag hade stödstrumpor ett tag, köpte ju när vi flög till Kanarieöarna och var jättenoga med dom i värmen haha! Märkte ingen större skillnad, men jag blev ju iof inte värst svullen heller. Men det är ju bra som du skrev, prova och se hur det känns. Rekommenderar att köpa på apoteket så be personalen hjälpa dig, så det blir rätt tryck. Kram och klapp på magen =)

louise sa...

Stödstrumpor är jättebra! Jag har ett par som hjälper mot svullnader och vadkramper. Köpte mina på apoteket :)

MIN GODING

MIN GODING