onsdag 20 januari 2010

Apelsin sockerkaka med glasyr & mint choklad

Sätt ugnen på 175 grader

2 ägg
2 dl socker

50 g smör
1,25 dl mjölk

3 dl mjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vanilj socker

Skal från 1 apelsin
Saft från 1/2 apelsin

2 rutor Mint choklad

Vispa ägg & socker pösigt

Smält smöret och häll i mjölken

Blanda alla torra ingredienserna i en bunke

Riv apelsinen i ett rivjärn

Smöra en ugns säker form

Häll i smör & mjölk blandningen i ägg&sockret, blanda om.
Häll i mjölblandningen och blanda om.
Tillsätt till sist skal & saft från apelsinen, rör om.

Häll i smeten i formen och ställ in längst ner i ugnen i 35 minuter.

Glasyr

Kesella i en skål (går på känslan)
1,5 dl Florsocker
1 tsk Vaniljsocker

Rör ihop ingredienserna och smeta på kakan :)
Riv mint chokladen över.

ÄT, NJUT & DREGLA!

2 kommentarer:

caroline sa...

Kan lova att den är jätte god :)

Jossan-Wellness by me! sa...

Duktig du är och bakar!
Du är saknad på USM av Micke.. han saknar att du kör med honom:D

Jag får tjuvkika så han inte fuskar nu;)

Ha de bäst
Kram Jossan

MIN GODING

MIN GODING