onsdag 3 februari 2010

Recept

Spenatsoppa

Koka 6 ägg. Skala och finhacka 1 gul lök. Fräs löken och spenaten (400g fryst) i en ganska stor kastrull. Tillsätt 1 liter vatten och 2 grönsaksbuljong tärningar. Tilsätt även 1 dl grädde och låt koka 4-5 minuter. Gör en redning av mjöl och vatten och rör sedan i det i kastrullen. Smaka av med salt och peppar. Servera soppan med hårdkokta ägghalvor.


Morotsscones

8 bitar

3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 dl socker
1 tsk kanel
75 g smör
2 dl rivna morötter
2 dl minifraiche

Till servering:
250 g Kesella vanilj

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl, havregryn, bakpulver, salt, socker och kanel. Finfördela smöret i blandningen. Rör ner morötter och minifraiche. Dela degen i 2 delar. Platta ut dem till tunna, runda kakor med mjölad hand på bakplåtspapper på en plåt. Skåra dem med kniv i 4 delar. Grädda i mitten av ugnen 15 – 18 min. Låt dem svalna. Dela dem och servera med Kesella vanilj.

2 kommentarer:

caroline sa...

gott :) har bakat en hurtbulle idag ja, som vi ska mumsa på ikväll. spenatsoppan tar vi imorn kväll :)

Karin sa...

Soppan såg faktiskt god ut. Måste jag prova nån dag! :)

MIN GODING

MIN GODING